SAZKA Group se stává hlavním akcionářem v OPAP

Praha 31.1.2017 – Souhlas s převodem akcií EMMA DELTA MANAGEMENT LTD na holding SAZKA Group udělili řecký i kyperský regulátor. SAZKA Group je nyní akcionářem, který ovládá fond EMMA Delta a tedy nepřímo i 33 % podíl v řecké loterijní společnosti OPAP.

 

Vloni v srpnu, když byl zformován společný podnik mezi KKCG a EMMA CAPITAL v rámci společnosti SAZKA Group, společnost SAZKA Group informovala o tom, že k úplnému dokončení transakce v Řecku chybí poslední krok: převod 67% akcií EMMA DELTA MANAGEMENT LTD (společnosti, která ovládá investiční fond EMMA DELTA). Tento převod vyžadoval souhlas regulátorů v Řecku a na Kypru. Oba souhlasy byly ke konci ledna 2017 uděleny a tak bylo možné převést uvedené akcie na společnost SAZKA Group. SAZKA Group tak nyní ovládá fond EMMA Delta a tedy nepřímo i 33 % podíl v řecké loterijní společnosti OPAP.

Podle člena představenstva SAZKA Group Pavla Horáka se jedná o další krok, který naplňuje dlouhodobou expanzivní strategii holdingu.

SAZKA Group
Společnost SAZKA Group je jedním z největších provozovatelů loterií a her v Evropě. Úhrnná roční výše sázek podaných u společností, ve kterých SAZKA Group vlastní podíl, přesahuje 15 miliard eur a celková výše EBITDA překračuje 850 milionů eur. SAZKA Group v současnosti drží podíly v řecké loterii OPAP (33%), italské loterii LOTTOITALIA (32,5%) a loterii SAZKA v České republice (100%), dále pak 11,34% podíl ve společnosti Casinos Austria AG a 11,56% podíl ve společnosti Österreichische Lotterien GmbH.

Akcionáři SAZKA Group jsou investiční společnosti KKCG (75% podíl) a EMMA Capital (25% podíl), které se stejnou měrou podílejí na jejím řízení. Mezinárodní a obchodní know how obou skupin je zárukou toho, že odborníci SAZKA Group mají zkušenosti s dlouhodobým řízením, úspěšnou konsolidací a s udržitelným rozvojem společností. To hraje důležitou roli při řízení firem z oblasti herního a zábavního průmyslu, který je přísně regulován a je zde kladen velký důraz na ochranu spotřebitele.

Investiční skupina KKCG
KKCG je mezinárodní investiční skupinou spravující aktiva ve výši přesahující 2 miliardy eur a zaměstnávající 2 500 pracovníků. Dlouhodobá strategie skupiny KKCG se zaměřuje na loterijní a zábavný průmysl, turismus, těžbu ropy a plynu a v neposlední řadě na nové technologie. KKCG vlastní podíl ve více než 25 společnostech, např. SAZKA Group, FISCHER Travel Group, MND Group, VÍTKOVICE a dalších. KKCG působí v 10 zemích v různých částech světa. Jejím zakladatelem je Karel Komárek.

EMMA CAPITAL
EMMA CAPITAL je investiční skupinou, kterou v roce 2012 založil její většinový akcionář Jiří Šmejc. EMMA CAPITAL se specializuje na strategické investice, zejména na segment maloobchodu. Obvyklou strategií, kterou uplatňují společnosti sdružené v EMMA CAPITAL, je aktivně se podílet na řízení společností, do kterých skupina investuje. EMMA CAPITAL v současnosti působí v České republice, Řecku, Rumunsku, Rusku, Rakousku, Itálii a na Slovensku. EMMA CAPITAL rovněž vlastní 11,37% podíl ve společnosti Home Credit Group, jednom z největších poskytovatelů spotřebních úvěrů na světě.

Kontakt pro média:
Dana Dvořáková
Ředitelka komunikace, KKCG, a.s.
Vinohradská 230, Praha 10
Tel.: +420 225 010 399
Mobil: +420 602 372 834
E-mail: [email protected]

Pavel Zuna
ředitel pro vztahy s investory a veřejností
Emerging Markets Capital, a.s.
Thákurova 531/4
Praha 6
Tel.: +420 226 291 600
E-mail: [email protected]

Stáhnout tiskovou zprávu