EMMA Capital získala většinový podíl v Mailstepu

Společnost Mailstep, která je jednou největších tuzemských firem zaměřených na logistiku v sektoru e-commerce, dnes oznámila, že úspěšně uzavřela jednání se skupinou EMMA Capital o prodeji podílu ve výši 70%. Jedná se o historicky největší dokončenou akvizici ve sféře internetové logistiky v České republice.

 

Mailstep založil jeho současný majitel Jan Rozlivka v roce 1990. V průběhu tří desetiletí se pak společnost stala jedničkou na českém trhu v oblasti fulfillmentu (komplexní logistické řešení pro eshopy) a finishingu (komplexní servis pro moderní mediální domy a polygrafický průmysl). Ze své pražské centrály obsluhuje tuzemské i zahraniční zákazníky, zejména ze zemí Evropské unie a Velké Británie. Pro evropský trh je určeno více než 65% z celkového objemu expedovaných zásilek.

„Kapitálový vstup skupiny EMMA nám umožní v ještě větší míře expandovat na zahraniční trhy“, říká k tomu Jan Rozlivka. „Objemy zakázek z některých regionů dosahují již nyní takové výše, že se nám vyplatí zřídit nová logistická centra a obsluhovat daný region z nich. Je to další krok na cestě k našemu dlouhodobému cíli: být jedním z nejvýznamnější hráčů ve svém oboru na evropském trhu.“

V první fázi zamýšlí Mailstep vybudovat distribuční centra pro jihozápadní Evropu (Španělsko) a pro Evropu jihovýchodní (Rumunsko a Řecko).

Skupinu EMMA Capital si společnost Mailstep vybrala z mnoha zájemců. Rozhodující roli hrál podle Jana Rozlivky způsob, jakým EMMA vystupuje ve společnostech, kde získala kapitálový podíl, její finanční zázemí, zahraniční zkušenosti a především společná vize dalšího rozvoje firmy.

Partner EMMA Capital Michal Houšť dodává: „Akvizice společnosti Mailstep dobře zapadá do našeho zájmu o oblast e-commerce na evropském kontinentu. Věříme, že je možné dosáhnout synergie s našimi dalšími investicemi v tomto sektoru a pomoci Mailstepu k dynamickému rozvoji na nových trzích.“

Součástí smluv o vstupu EMMA Capital do Mailstepu je i dohoda o zachování pozic současného managementu.

Mailstep je technologicko-logistická společnost s více než třicetiletou tradicí založená Janem Rozlivkou. Od roku 2015 významně investuje do technologií a nejmodernější techniky v segmentu e-commerce fulfillment. Vysoká komplexita, schopnost rychlé realizace inovací zajistila Mailstepu pozici trendsettera v oblastech, kde poskytuje svým zákazníkům služby a produkty s vysokou přidanou hodnotou.

EMMA Capital je soukromý investiční holding založený v roce 2012 Jiřím Šmejcem. V posledních letech se zaměřuje především na trhy ve státech Evropské unie, ale přítomna je i na dalších trzích v Evropě a Asii. Ve společnostech, kde získá kapitálový podíl, většinou hraje aktivní roli, podílí se na jejich řízení, rozvoji i případné restrukturalizaci. Kromě retailových a zákaznicky orientovaných firem investuje napříč sektory jako jsou finanční technologie, spotřebitelské financování, distribuce plynu a elektrické energie, gaming, pojišťovnictví, farmacie a zdravotnictví.

Kontakt:

Pavel Zuna
Ředitel pro vnější vztahy
Emerging Markets Capital, a.s.
Na Zátorce 672/24
Praha 6, 160 00
Tel.: +420 602 475 698
E-mail: [email protected]

 

Stáhnout tiskovou zprávu