EMMA Capital získala většinový podíl ve společnosti FAVI

Skupina EMMA Capital dnes úspěšně ukončila jednání o kapitálovém vstupu do internetového vyhledávače nábytku a dekorací FAVI online s.r.o. Od dosavadního majoritního vlastníka, společnosti Pale Fire Capital, odkoupila jeho podíl ve výši 65 % a polovinu jejich 35% podílu získala rovněž od zakladatelů firmy – Jana Sellers-Zajice a Radomíra Hejla. Podíl EMMA Capital tak činí 82 %, zbytek drží nadále oba zakladatelé firmy.

 

Jan Sellers-Zajic a Radomír Hejl založili společnost FAVI jako start-upový projekt v roce 2016. Od té doby se firma vypracovala k pozici nejvýznamnější takto zaměřené společnosti na českém trhu, získala několik ocenění a úspěšně rozšířila svou působnost do zahraničí. Dnes nabízí své služby na devíti evropských trzích, mimo jiné v Rumunsku, Maďarsku, Polsku, Itálii, Velké Británii a Švédsku.

Webové stránky FAVI navštěvuje v současnosti přes deset milionů uživatelů měsíčně. Vybírat si mohou z pěti milionů položek od více než dvou tisíc prodejců nábytku a bytových doplňků.

„Z akvizice společnosti FAVI máme velkou radost“, říká k tomu partner EMMA Capital Michal Houšť, a dodává: „Firma dobře zapadá do našeho portfolia v oblasti e-commerce a věříme, že v některých oblastech budeme schopni vytvářet zajímavé synergie. Zároveň jsem přesvědčený, že díky našemu finančnímu zázemí můžeme dodat další impuls k už tak obdivuhodnému rozvoji společnosti.“

Operativní řízení společnosti zůstane nadále v rukou jejích zakladatelů, působnost skupiny EMMA Capital se zaměří především na rozhodnutí strategického charakteru. V pozici generálního ředitele (CEO) zůstává nadále Jan-Sellers Zajic. Ten ke vstupu EMMA Capital řekl: „Od začátku budujeme FAVI s cílem inspirovat uživatele a být číslem jedna při výběru nábytku a dekorací. Během šesti let se nám podařilo postavit mezinárodní projekt s potenciálem růstu na současných trzích a vstupu do nových zemí díky snadné škálovatelnosti a silné značce. Vstup EMMA Capital je pro nás potvrzením, že jdeme správným směrem. EMMA Capital má zkušenost s řízením velkých úspěšných firem, proto věříme, že nás podpoří při naplňování našich cílů – produktových a technologických inovací, otevírání nových trhů, rozšiřování týmu a posunu FAVI blíže zákazníkům kvalitou služby i posilováním značky FAVI.“

Druhý ze zakladatelů firmy, Radomír Hejl, bude nadále působit v roli technického a produktového ředitele (CTO / CPO).

Cenu transakce se všechny zúčastněné strany rozhodly nezveřejňovat.

FAVI je online vyhledávač nábytku a dekorací. Působí na devíti evropských trzích a sdružuje nabídku více než dvou tisíc obchodů. Umožňuje tak najít zákazníkům přesně to, co hledají nebo je inspirovat při zařizování jejich domovů. Pro e-shopy i retailery funguje FAVI jako marketingová platforma, která jim přivádí významný podíl zákazníků a tržeb.

EMMA Capital je soukromý investiční holding založený v roce 2012 Jiřím Šmejcem. V posledních letech se zaměřuje především na trhy ve státech Evropské unie, ale přítomna je i na dalších trzích v Evropě a Asii. Ve společnostech, kde získá kapitálový podíl, většinou hraje aktivní roli, podílí se na jejich řízení, rozvoji i případné restrukturalizaci. Kromě retailových a zákaznicky orientovaných firem investuje napříč sektory jako jsou finanční technologie, spotřebitelské financování, distribuce plynu a elektrické energie, gaming, pojišťovnictví, farmacie a zdravotnictví.

Kontakt:

EMMA Capital:

Pavel Zuna
Tel.: +420 602 475 698
E-mail: [email protected]

FAVI:

Patricie Šedivá
Tel.: +420 603 400 140
E-mail: [email protected]

Stáhnout tiskovou zprávu