EMMA podala nabídku na odkup skupiny Vivartia

EMMA Capital podala řecké finanční skupině MIG návrh na odkup potravinářské skupiny Vivartia nebo její majoritní části. Představitelé skupiny EMMA jsou přesvědčeni, že se jedná o všestranně výhodnou nabídku, která umožní zásadní finanční konsolidaci Vivartie.

 

Záměrem skupiny EMMA je provést finanční restrukturalizaci Vivartie, která umožní obnovit její silnou pozici nejen na řeckém, ale i celoevropském trhu. Kromě kupní ceny je EMMA připravena odkoupit i část bankovního dluhu Vivartie a snížit tím její externí bankovní zatížení na dlouhodobě udržitelnou úroveň. 

Finančně atraktivní nabídka ve výši devítinásobku EBITDA zároveň ponechává současným akcionářům možnost svobodně se rozhodnout, zda chtějí Vivartii zcela prodat nebo si v ní zachovat minoritní podíl a restrukturalizace se aktivně účastnit.

Investiční ředitel skupiny EMMA Pavel Horák k tomu řekl: „Věříme, že Vivartia má i přes současnou tíživou finanční situaci značný potenciál. Proto jsme připraveni ji finančně konsolidovat a následně rozvíjet její podnikání. Nejde nám o získání okamžité výhody vyplývající ze současné situace, ale o seriózní a dlouhodobý plán, jak tuto známou společnost dovést k novým úspěchům. V tom se naše nabídka zásadně liší od všech ostatních, které se v poslední době objevily“.

K celkové strategii skuupiny EMMA v Řecku Pavel Horák dodal: „Vždy jsme řeckému trhu věřili – dokonce i v době, kdy se z něj většina ostatních naopak stahovala. A jsem přesvědčen, že svým působením v OPAPu jsme dokázali, že jsme čitelný partner, který plní sliby a hlavně: rozumí tomu, jak restrukturalizovat významné společnosti.“  

Skupina EMMA stála v roce 2013 u vzniku mezinárodního konsorcia, které koupilo za 652 mil EUR 33% státní podíl ve společnosti OPAP a následně několik let řídila proces jeho restrukturalizace. V roce 2018 předala v rámci vypořádání ve skupině SAZKA Group OPAP do rukou společnosti KKCG, která ho vede dodnes. Za dobu působení skupiny EMMA dosáhlo celkové zhodnocení akcií OPAPu formou dividend a růstu ceny akcií více něž dvojnásobku původní hodnoty.

Kontakt pro média:

Pavel Zuna
Ředitel pro vnější vztahy
EMMA Capital
Na Zátorce 672/24
Praha 6
Tel.: +420 226 291 600
E-mail: [email protected]

Stáhnout tiskovou zprávu