Nabídka výkupu akcií společnosti STS se setkala s mimořádně kladným ohlasem

Společnost Entain CEE, v níž bude skupina EMMA Capital po vypořádání transakce držet podíl ve výši 22,5%, ukončila proces veřejné nabídky odkupu akcií určený akcionářům největší polské sázkové kanceláře STS. Nabízenou cenu 24,80 zlotých (PLN) za akcii akceptovala naprostá většina akcionářů. V důsledku této úspěšné operace dosáhne podíl Entanin CEE ve firmě 99,28%.

 

Entain CEE oznámil akvizici STS letos v červnu. V rámci veřejné nabídky odkupu akcií se zavázala rodina Juroszekových, která ve firmě držela podíl 70%, že ho společnosti Entain CEE celý odprodá. I mezi menšinovými akcionáři, kteří drželi zbývajících 30% akcií, se veřejná nabídka setkala s mimořádně pozitivním ohlasem.

„Dosažení podílu nad hranicí 99% je velký úspěch, který podle našich informací z Polska nemá v celé historii varšavské burzy cenných papírů obdoby“, řekl k transakci investiční ředitel EMMA Capital Pavel Horák. „Považuji to za potvrzení našeho férového přístupu k menšinovým akcionářům“.

Překročením hranice 95% získává společnost Entain CEE zákonnou možnost vyplatit i zbývající menšinové akcionáře a stát se tak jediným vlastníkem společnosti STS.

EMMA Capital je soukromý investiční holding založený v roce 2012 Jiřím Šmejcem. V posledních letech se zaměřuje především na trhy ve státech Evropské unie, ale přítomna je i na dalších trzích v Evropě a Asii. Ve společnostech, kde získá kapitálový podíl, většinou hraje aktivní roli, podílí se na jejich řízení, rozvoji i případné restrukturalizaci. Její investiční prioritou jsou retailové a zákaznicky orientované firmy.

Kontakt:

Pavel Zuna
Tel.: +420 602 475 698
E-mail: [email protected]

Stáhnout tiskovou zprávu