Nové obligace skupiny EMMA se setkaly s velmi pozitivním přijetím

V předstihu před datem emise se podařilo upsat veškeré obligace, které od 4. července nabízela trhu společnost EMMA GAMMA Finance, a.s. a které jsou zajištěny 25% podílem, jenž drží skupina EMMA ve skupině Sazka Group. Cenné papíry v hodnotě 120 milionů eur našly své majitele během pouhých dvou týdnů.

 

Obligace jsou vydány na pět let a mají úrokovou sazbu 5,25%. Byly emitovány prostřednictvím J&T Banky a budou kótovány na bratislavské burze. Na jejich nabídce se podílela také pražská PPF Banka.

"Takto velký zájem o naše dluhopisy byl pro mě příjemným překvapením“, komentoval úspěšnou emisi investiční ředitel skupiny EMMA Pavel Horák. „Podle mého názoru to potvrzuje skutečnost, že EMMA si za pět let své existence získala na trhu dobré jméno. Naše aktivity jsou dnes dobře známé a oceňované a skupina EMMA samotná je považována za důvěryhodného investora i obchodního partnera“.

Finanční skupina EMMA Group vznikla v roce 2012 z podnětu svého majoritního akcionáře Jiřího Šmejce, který byl od roku 2002 partnerem Petra Kellnera ve skupině PPF. Dnes představuje investiční holding, který se zaměřuje na zahraniční trhy a své aktivity směřuje většinou do sféry maloobchodu. Obvyklou strategií společností sdružených ve skupině EMMA je aktivní účast na řízení firem, do nichž skupina kapitálově vstoupila.

Díky svým kapitálovým účastem ve skupinách Home Credit (11,38%) a SAZKA Group (25%) je EMMA kapitálově přítomná na trzích zemí Evropské unie, států bývalého Sovětského svazu, na dynamicky se rozvíjejících trzích Asie i v USA.

Kontakt:

Pavel Zuna
ředitel pro vztahy s investory a veřejností
Emerging Markets Capital, a.s.
Thákurova 531/4
Praha 6
Tel.: +420 226 291 600
E-mail: [email protected]

Stáhnout tiskovou zprávu