Skupina EMMA Capital získala většinový podíl ve společnosti PROFARM

Skupina EMMA Capital získala 60% podíl v řecké farmaceutické společnosti PROFARM. Jedná se o jednoho z největších velkoobchodních distributorů léků a zdravotnického materiálu v zemi. EMMA Capital do společnosti vstupuje prostřednictvím navýšení jejího základního jmění.

 

Společnost PROFARM se sídlem v hlavním městě Aténách byla založena v roce 1993 a v současné době obsluhuje 650 lékáren a přes sto velkoobchodů s léčivy. Zaměstnává 105 lidí a v roce 2020 očekává obrat převyšující 100 milionů eur.

Jeden za zakladatelů společnosti Theodoros Skylakakis, který zastává funkci generálního ředitele (CEO), kapitálový vstup skupiny EMMA Capital přivítal: „Společnost PROFARM vždy měla – a nadále má – ambici stát se nejvyznamější firmou, která v daném sektoru na řeckém trhu působí. Věřím, že díky kapitálovému vstupu silného partnera, který už v Řecku působil a vydobyl si zde značný respekt, budeme schopni tento svůj dlouhodobý cíl naplnit.“

Skupina EMMA Capital je v Řecku dobře známá od roku 2013, kdy sestavila mezinárodní konsorcium, které zvítězilo ve veřejné soutěži na privatizaci státního podílu (33%) v řecké loterijní společnosti OPAP. V letech 2013 – 2018 pak skupina EMMA Capital tuto společnost manažersky vedla.

„Věřím, že své zkušenosti z řeckého trhu uplatníme i v tomto, pro nás novém, sektoru. Společnost PROFARM jsme už delší dobu pozorně sledovali a zdá se nám velmi perspektivní. Jsem proto rád, že se celý akviziční proces podařilo dotáhnout do zdárného konce“, řekl k tomu partner EMMA Capital Michal Houšť, který do roku 2019 působil ve funkci finančního ředitele OPAPu.

Celá transakce byla podepsána v Aténách 15. června 2020, k vlastnímu navýšení kapitálu dojde v průběhu července. 

Kontakt:

Pavel Zuna
Ředitel pro vnější vztahy
Emerging Markets Capital, a.s.
Na Zátorce 672/24
Praha 6
Tel.: +420 226 291 600
E-mail: [email protected]

 

Stáhnout tiskovou zprávu