Společnost SAZKA Group se stala strategickým partnerem držícím ovládající podíl v chorvatské společnosti SuperSport

Praha 27. dubna 2018 – Společnost SAZKA Group, která je jedním z největších herních společností v Evropě, se stala strategickým partnerem, který drží ovládající podíl ve společnosti SuperSport d.o.o. („SuperSport“). SuperSport je podle hrubého zisku (GGR) největším poskytovatelem služeb sportovního sázení na chorvatském trhu.

 

Společnost SuperSport se od svého založení v roce 2000 rychle rozrůstá a je držitelem licencí a koncesí na poskytování služeb sportovního sázení prostřednictvím kamenných provozoven a internetu, které jí chorvatská vláda udělila do roku 2025.

Robert Chvátal, generální ředitel společnosti SAZKA Group, k tomu uvedl: „Akvizice společnosti SuperSport, která je podle hrubého zisku největším poskytovatelem služeb sportovního sázení na chorvatském trhu, má přesvědčivou strategickou logiku, neboť společnosti SAZKA Group dává přístup na atraktivní trh a zároveň posiluje pozici Skupiny v dynamickém odvětví sportovního sázení prostřednictvím internetu.“

Poznámky pro editory

Společnost SAZKA Group je jedním z největších provozovatelů v oblasti herního průmyslu a loterií v Evropě; dobře známé značky má v Rakousku, Chorvatsku, na Kypru, v České republice, Řecku a Itálii. Souhrnný roční objem sázek podaných u společností, v nichž má společnost SAZKA Group vlastnický podíl, převyšuje 17 miliard euro. Sázky lze podávat prostřednictvím více než 62 500 prodejních míst, jakož i prostřednictvím internetových kanálů, které tyto služby nabízejí na základě příslušných licencí. Společnost SAZKA Group je pevně odhodlána prosazovat odpovědné hraní, ochranu hráčů a sociální odpovědnost u svých společností. Vlastníky společnosti jsou dvě mezinárodní investiční skupiny – KKCG a EMMA Capital.

Stáhnout tiskovou zprávu