EMMA Capital dokoupila 33% podíl v chorvatské sázkové kanceláři SuperSport

Skupina EMMA Capital úspěšně uzavřela jednání s minoritním akcionářem sázkové kanceláře SuperSport Danko Ćorićem o odkupu jeho podílu ve výši 33%. EMMA Capital se tak stává dominantním vlastníkem SuperSportu s výší podílu 98,45%.

 

Odkup podílu pana Ćoriće proběhl v souladu se smlouvami uzavřenými poté, co se (po rozdělení aktiv skupiny SAZKA Group mezi skupiny KKCG a EMMA Capital) EMMA stala majoritním akcionářem SuperSportu.

„Spolupráce s panem Ćorićem byla vždy vynikající, vytvořili jsme si velmi přátelský vztah a uvažujeme o dalších společných projektech,“ řekl k transakci investiční ředitel EMMA Capital Pavel Horák.

Společnost SuperSport je lídrem na chorvatském trhu sportovních sázek, svým klientům nabízí rovněž online hry. Působí pouze v Chorvatsku a je plně regulovaná. V roce 2021 dosáhla čistého zisku po zdanění 485 mil. HRK.

Cena, kterou EMMA Capital za 33% podíl zaplatila, vychází podle vzájemné dohody mimo jiné z výsledků SuperSportu v roce 2021 a obě strany se ji po vzájemné dohodě rozhodly nezveřejňovat. Transakce byla schválena chorvatským regulátorem.

Kontakt:

Pavel Zuna
Ředitel pro vnější vztahy
Emerging Markets Capital, a.s.
Na Zátorce 672/24
Praha 6, 160 00
Tel.: +420 602 475 698
E-mail: [email protected]

 

Stáhnout tiskovou zprávu