Fond J&T ARCH INVESTMENTS oznámil investici do skupiny EMMA Capital

Fond kvalifikovaných investorů J&T ARCH INVESTMENTS se stal nepřímým podílníkem společnosti EMMA APLHA HOLDING, která je hlavní investiční platformou skupiny EMMA Capital. Výše jeho podílu bude činit 8,1%.

 

Investice ve výši 100 milionů eur (zhruba 2,5 miliardy korun) navazuje na letité obchodní vztahy obou skupin a řadu úspěšných projektů, na nichž spolupracovaly. Zároveň je naplněním dlouhodobé ambice rozšířit vzájemnou spolupráci z oblasti financování i do ekvitních investic.

„Na úrovni J&T nás s EMMA Capital pojí řada úspěšných projektů. Tato investice je tak zcela v souladu s naší filozofií – investovat do léta budovaných partnerství. Stávající portfolio EMMA ALPHA navíc vhodně obohacuje rozložení našeho fondu o podíly v privátně vlastněných společnostech zejména ve východní a jihovýchodní Evropě. Nedávno uzavřené transakce a historický track record skupiny EMMA nás pak naplňují důvěrou v potenciál zajímavého zhodnocení i v budoucích letech,“ říká Adam Tomis, člen investičního výboru J&T ARCH.

„Vstup externího investora pro nás představuje krok zcela novým směrem. Bereme ho jako určitou sondu, která nám může ukázat zatím nevyužívané možnosti našeho dalšího růstu. Současně věřím, že J&T ARCH je pro takovýto krok z mnoha důvodů ideálním partnerem,“ dodává investiční ředitel EMMA Capital Pavel Horák.

J&T ARCH INVESTMENTS, fond kvalifikovaných investorů, je hlavní investiční platformou skupiny J&T. Fond investuje do podniků, projektů a partnerství, které skupina pomáhala v posledních 25 letech vybudovat a podílí se také na naplňování ambicí Česko-slovenského kapitálu v Evropě a ve světě. Fond spravuje nejen majetek zakladatelů skupiny J&T, ale také privátních a institucionálních investorů. J&T ARCH INVESTMENTS je obchodovaný na Burze cenných papírů Praha, kde patří mezi nejlikvidnější fondové tituly.

EMMA Capital je soukromý investiční holding založený v roce 2012 Jiřím Šmejcem. V posledních letech se zaměřuje především na trhy ve státech Evropské unie, ale přítomna je i na dalších trzích v Evropě a Asii. Ve společnostech, kde získá kapitálový podíl, většinou hraje aktivní roli, podílí se na jejich řízení, rozvoji i případné restrukturalizaci. Její investiční prioritou jsou retailové a zákaznicky orientované firmy.

Kontakt:

Pavel Zuna
EMMA Capital
Email: [email protected]

 

Stáhnout tiskovou zprávu