Nové dluhopisy skupiny EMMA se vyprodaly už v předstihu

Už v předstihu před dnešním datem emise se podařilo upsat veškeré dluhopisy, které vydala společnost EMMA GAMMA FINANCE, a.s.

Obligace jsou určeny k financování investice skupiny EMMA Capital do chorvatské společnosti SuperSport, kterou získala v rámci rozdělení skupiny SAZKA Group mezi skupiny KKCG Karla Komárka a EMMA Jiřího Šmejce.

 

Cenné papíry v hodnotě 90 milionů eur s úrokem 4,9% našly své majitele během jediného týdne a převis poptávky znamenal, že požadavky některých zájemců musely být kráceny. Dluhopisy jsou vydány na pět let, byly emitovány prostřednictvím J&T Banky a budou kótovány na bratislavské burze. Na jejich nabídce se podílela také pražská PPF Banka.

Skupina EMMA vydala obligace (se sazbou 5,25%) už v červenci 2017. Celou emisi v hodnotě 120 milionů eur úspěšně splatila v dubnu tohoto roku.   

Finanční skupina EMMA vznikla v roce 2012 z podnětu svého majoritního akcionáře Jiřího Šmejce, který byl od roku 2002 partnerem Petra Kellnera ve skupině PPF. Dnes představuje investiční holding, který se zaměřuje na zahraniční trhy a své aktivity směřuje většinou do sféry maloobchodu. Obvyklou strategií společností sdružených ve skupině EMMA je aktivní účast na řízení firem, do nichž skupina kapitálově vstoupila.

Díky své kapitálové účasti ve skupině Home Credit (8,88%) i dalším aktivitám je EMMA kapitálově přítomná na trzích zemí Evropské unie, států bývalého Sovětského svazu, na dynamicky se rozvíjejících trzích Asie i v USA. V roce 2018 se dohodla se skupinou na KKCG na rozdělení aktiv SAZKA Group, kde držela 25% akcií.

 

 

Kontakt pro média

Pavel Zuna
ředitel pro vztahy s investory a veřejností
Emerging Markets Capital, a.s.
Na Zátorce 672/24
Praha 6
Tel.: +420 226 291 600
E-mail: [email protected]