Novým generálním ředitelem RIXO.cz se stal Martin Ždímal

Generálním ředitelem (CEO) online pojišťovací společnosti RIXO.cz se s účinností od 1. listopadu stává Martin Ždímal. Dosavadní šéf produktového a technologického oddělení RIXO.cz nahradí ve funkci dosavadního ředitele Pavla Krbce.

 

Martin Ždímal (40) má ve společnosti RIXO.cz dlouhou historii. Stál u zrodu firmy a je z velké části autorem její filosofie – tedy bezplatného srovnávání pojistek klientů a nabídky nejvýhodnější alternativy z pohledu ceny i šíře pojistného krytí. Před svým příchodem do RIXO.cz úspěšně působil ve společnostech Česká pojišťovna, Generali a PPF.

„Nabídky na působení ve funkci generálního ředitele si velmi vážím,“ uvedl ke svému jmenování Martin Ždímal. „RIXO.cz je pro mě do značné míry srdeční záležitostí a jsem přesvědčený, že má slibnou perspektivu dalšího rozvoje.“

Tomáš Kočka, partner skupiny EMMA Capital, která je stoprocentním vlastníkem služby RIXO.cz, k ktomu dodává: „Martin Ždímal je z našeho pohledu pro nejvyšší manažerskou funkci v RIXu ideálním člověkem. Službu zakládal, ví o ní první poslední a my jsme vždy počítali s tím, že jednoho dne celou společnost povede z pozice genálního ředitele.“

Martin Ždímal se nové funkce, se všemi kompetencemi, ujímá okamžitě.  

RIXO.cz je nejvíce vyhledávaný srovnavač pojištění a energií se 100% orientací na klienta. Srovnává celou šířku pojistných produktů od autopojištění, přes pojištění nemovitostí, až po životní pojištění. O klienty se stará dlouhodobě, včetně přístupu ke smlouvám v mobilní aplikaci.

EMMA Capital je soukromý investiční holding založený v roce 2012 Jiřím Šmejcem. V posledních letech se zaměřuje především na trhy ve státech Evropské unie, ale přítomna je i na dalších trzích v Evropě a Asii. Ve společnostech, kde získá kapitálový podíl, většinou hraje aktivní roli, podílí se na jejich řízení, rozvoji i případné restrukturalizaci. Její investiční prioritou jsou retailové a zákaznicky orientované firmy.

Kontakt:

Pavel Zuna
Tel.: +420 602 475 698
E-mail: [email protected]

Stáhnout tiskovou zprávu