Sazka Group navýšila svůj podíl ve společnosti OPAP

Praha 9. 6. 2017 - Skupina Sazka Group koupila prostřednictvím své dceřiné společnosti Rubidium 4,8% ekonomický podíl ve fondu EMMA Delta od společnosti Helixor, jejímž partnerem je J&T Private Equity Group. Tento objem akcií představuje nepřímý podíl v řecké sázkové společnosti OPAP ve výši 1,6 %.

 

"Jednalo se o dobrou investiční příležitost, která je zcela v souladu s naší strategií ve společnosti OPAP“, uvedl k transakci generální ředitel Sazka Group Robert Chvátal. Dodal, že OPAP je pro oba podílníky Sazka Group – skupiny KKCG a EMMA – už od počátku dlouhodobou, strategickou investicí.

„Společnost Helixor ve spolupráci s J&T Private Equity Group se rozhodla svůj podíl ve fondu EMMA Delta prodat, a to při dosažení velmi zajímavého zhodnocení. Společnost OPAP považujeme za velmi zajímavý akciový titul, který budeme i nadále bedlivě sledovat,“ okomentoval transakci Miloš Badida, ředitel J&T Private Equity Group.

V důsledku uvedené transakce se mění složení investorů fondu EMMA Delta, jenž drží 33% podíl OPAPu, následovně: skupina Sazka Group v současnosti vlastní 71,9 % akcií tohoto fondu, zatímco zbývajících 28,1 % kontrolují společně řečtí partneři a americká skupina IGT.

Sazka Group

Skupina Sazka Group je jedním z největších provozovatelů loterií a her v Evropě. Úhrnná roční výše sázek podaných u společností, v nichž Sazka Group vlastní podíl, přesahuje 15 miliard eur a celková výše EBITDA překračuje 850 milionů eur. Kromě podílu v řecké loterijní společnosti OPAP drží Sazka Group v současnosti podíly také ve společnostech Sazka (ČR, 100 %), LOTTOITALIA (Itálie, 32,5 %) a v rakouských společnostech Casinos Austria a Österreichische Lotterien (11,34 % respektive 11,56 %).

Akcionáři Sazka Group jsou investiční společnosti KKCG (75 %) a EMMA Capital (25 %), které se stejnou měrou podílejí na jejím řízení. Mezinárodní a obchodní know-how obou skupin je zárukou toho, že odborníci Sazka Group mají zkušenosti s dlouhodobým řízením, úspěšnou konsolidací a s udržitelným rozvojem společností. To hraje důležitou roli při řízení firem z oblasti herního a zábavního průmyslu, který je přísně regulován a v němž je kladen velký důraz na ochranu spotřebitele.

Kontakt pro média

Dana Dvořáková
Ředitelka komunikace, KKCG, a.s.
Vinohradská 230, Praha 10
Tel.: +420 225 010 399
Mobil: +420 602 372 834
E-mail: [email protected]

Pavel Zuna
ředitel pro vztahy s investory a veřejností
Emerging Markets Capital, a.s.
Thákurova 531/4
Praha 6
Tel.: +420 226 291 600
E-mail: [email protected]

Stáhnout tiskovou zprávu