Skupiny KKCG a EMMA se dohodly na rozdělení aktiv ve skupině SAZKA Group

V Praze 14. 3. 2019 - Skupiny KKCG Karla Komárka a EMMA Capital Jiřího Šmejce úspěšně uzavřely jednání o rozdělení aktiv ve skupině SAZKA Group. Dosažená dohoda byla podepsána dnes.

Skupině KKCG po rozdělení připadne 100% akcií v SAZKA Group a zároveň veškeré podíly, které SAZKA Group drží v české Sazce, řeckém OPAPU, italské Lottoitalia a rakouských Casinos Austria. Tyto její majetkové účasti budou i nadále spojeny značkou SAZKA Group.

Skupina EMMA si ponechá akcie v chorvatské sázkové kanceláři SuperSport a bude inkasovat finanční kompenzaci v řádu několika stovek milionů eur. Tímto vyrovnáním bude přesně dodržen dosavadní majetkový poměr obou partnerů v SAZKA Group, kde skupina KKCG vlastnila 75 % akcií a EMMA Capital zbývajících 25 %.

“Jsem rád, že se nám společně s Jiřím podařilo vybudovat největší loterijní skupinu v Evropě. Beru to jako příklad skvělé spolupráce dvou českých investorů a úspěšné expanse do zahraničí, protože se podařilo zhodnotit naše investice více než šestinásobně. Těším se v budoucnosti na další společné projekty se skupinou EMMA Capital a Jiřím Šmejcem,”uvedl k tomu Karel Komárek, vlastník skupiny KKCG.

“Spolupráci ve skupině SAZKA Group považujeme za velmi úspěšnou. Od okamžiku, kdy jsme se v roce 2013 rozhodli ucházet o privatizaci státního podílu v řeckém OPAPu, jsme společně s partnery z KKCG ušli dlouhou cestu, během níž jsme vytvořili jednu z největších skupin, které v oboru loterií a sázení v Evropě působí. Znamenalo to pro nás výbornou zkušenost, kterou jistě uplatníme i při svých budoucích investičních plánech v oblasti retailu,” uvedl Jiří Šmejc, majitel skupiny EMMA.

Po rozdělení skupiny SAZKA Group bude každá ze skupin KKCG a EMMA sledovat svou vlastní investiční strategii. Rozdělení nebude mít vliv na chod jednotlivých společností.

Dokončení transakce je podmíněno souhlasy regulačních a soutěžních orgánů v jednotlivých zemích.

KKCG
Skupina KKCG v současnosti spravuje několik významných společností, jejichž celková účetní hodnota přesahuje 5,2 miliardy EUR. Skupina KKCG a jí vlastněné společnosti zaměstnávají více než 4000 zaměstnanců a vyvíjejí podnikatelské aktivity v osmnácti zemích světa. Skupina KKCG drží podíly například v těchto firmách: skupina MND, SAZKA Group, AUTOCONT, US Methanol, FISCHER Group, Conectart, DataSpring, SafeDX, Springtide Ventures,  a další.

EMMA CAPITAL

EMMA CAPITAL je investiční holding zaměřený na zahraniční trhy. Své aktivity chce směřovat většinou do sféry retailu, přičemž obvyklou strategií společností sdružených v holdingu EMMA je aktivní účast na řízení firem, do nichž EMMA kapitálově vstoupila. Finanční skupina EMMA vznikla v roce 2012 z podnětu svého jediného akcionáře – Jiřího Šmejce. Skupina EMMA je zároveň menšinovým akcionářem Home Credit Group, kde Jiří Šmejc působí jako předseda představenstva.

Kontakt pro média:

Dana Dvořáková 

Ředitelka komunikace, 

KKCG a.s., Vinohradská 230, Praha 10

T +420 225 010 399

M +420 602 372 834

[email protected]

 

Pavel Zuna 

Manažer pro vnější vztahy

Emerging Markets Capital a.s., Thakurova 531/4, Praha 6, 160 00

T +420 226 291 600, 

M +420 602 475 698 

E [email protected], www.emmacapital.cz

 

Radek Němeček

IR & PR Manažer

SAZKA Groupa.s., Vinohradská 1511/230, Praha 10

M +420 727982 885 

[email protected]